luni, 16 martie 2009

BROBODEA ARE BOALA LUI CALANCEA


După lupte seculare, care au durat mai bine de două luni, copchilul din flori al unui securist, dar şi natural al unui fost activist de partid – vorbim aici de imperfectul fost perfect sau supt-perfect Brobodea – şi-a dat demisia. Babele nu au plâns, dar nici nu s-au bucurat prea tare de nenorocirile acestui retardat ocrotit de securişti şi luat de pomană sub aripa fleoşcăită a fenechioţilor.
După cum bine ştiţi, Brobodea a încercat prin metode specifice repetate să scape de răzbunarea tăvălugului portocaliu, aflat acum la putere împreună cu roşii lui Ciquita, prin metoda struţului. Adică, aşa cum struţul îşi bagă capul în nisip, crezând că nu-l vede nimeni, aşa şi Brobodea, îşi scoate rând pe rând certificate medicale pe motiv că e gravid în luna a treia, sau că-i supurează urechea interioară de la atâtea ascultări ilegale de convorbiri telefonice (puse la dispoziţie cu promptitudine profesională de tatăt adoptiv, generalul Semi Om, şi de comisarul cu Blană, despre care v-am mai povestit). Scopul era unul singur: adormirea simţurilor guvernamentale şi evitarea impactului cu gaşca fomistă de funcţii a Cârlănetelui până când tătucul Semi Om rezolvă la Bucureşti rămânerea pe funcţie a protejatului. La schimb vor fi scoase un dosar sau două, în funcţie de necesităţi, care să respecte standardele impuse de nevoile potentaţilor aflaţi acum la putere. Pe de altă parte, Brobodea ar fi dorit să rămână pe funcţie şi pentru zecile de milioane de bulioane încasate direct sau indirect de la bugetul consolidat al statului, bani pe care cu siguranţă nu-i va mai vedea atunci când va fi dat afară de la vreun patron care s-ar încumeta să angajeze o aşa nulitate.

Am putea vorbi neîntrerupt câteva zile despre caracterul de lighioană al acestui retardat ajuns în funcţie de satrap al judeţului... V-am putea povesti cum umbla cu miloaga pe la angajaţii din Prefectură ca să-l ajute să facă rost de bani să plece cu familia în Austria. V-am putea spune cum l-a sponsorizat Rechiniu cu vacanţe în Spania şi Austria pentru „micile” serviciile aduse de paralelul înalt funcţionar public marelui escroc liberal. Ca să vă amuzaţi (sau să vă îngroziţi), v-am putea relata cum se dădea mare că ştie limbi străine, respectiv engleza, şi stătea ca viţelul la poartă nouă atunci când vreun oaspete occidental i se adresa în limba lui Shakespeare. Sau cât de mândru era de livretul său militar (se lăuda la toţi că a făcut armată grea), obţinut fără nici o zi de instrucţie cu ajutorul unei adeverinţe prin care se atesta că este inapt fizic dar şi psihic. Da, stimaţi cititori!, acest individ a condus destinele judeţului şi a reprezentat puterea în Iaşi mai bine de un an de zile. V-am putea spune în amănunt cum umbla cu reportofonul (ca un găozar de investigaţie) ca să-l înregistreze pe fostul imperfect Cucuşor Mădularu, să-i arate lui Felu cât de loial îi este şi că-şi merită primele consistente sau v-am putea povesti cât de preocupat era de buna organizare a dosarelor de tip securist întocmite de colegul de partid Cucăpăstru Gângurici şi agentul rus sub acoperire de găozar Stepanov (poveste interesantă pe care o vom expune, totuşi, în numerele viitoare). Câte v-am mai putea vorbi despre acest limbric cu faţă de copil retardat care a hăituit două funcţionare un an de zile pe simplul motiv că nu au vrut să încalce legea şi că l-au ajutat pe fostul imperfect Cucuşor... Dar acum nu este momentul să vă obosim cu problemele de moralitate şi de educaţie tovărăşească manifestate de târâtoarea care răspunde la numele de Brobodea şi care, prin voia lui Rechiniu, a ajuns pe cea mai înaltă funcţie din Casa Hoţilor.
Vă vom relata, totuşi, o găinărie marcă înregistrată la liberali care are legătură atât cu legea, cât şi cu moralitatea şi care, până acum, nu a fost (nu ştim de ce!), încă, adusă la cunoştinţa cetăţenilor cu drept de vot. Povestea noastră începe anul trecut, la puţin timp după ce Siretul s-a năpustit cu furie peste gospodăriile oamenilor simpli din nou-înfiinţata comună ieşeană Răchiteni. Fiind an electoral, Guvernul, autorităile locale, partidele politice s-au năpustit mai dihai ca viitura să-i ajute pe localnici. S-a aruncat cu bani şi ajutoare în stânga şi-n dreapta mai ceva ca la o petrecere cu manelişti unu şi unu. Numai că banii alocaţi de Guvern nu s-au dus, aşa cum s-ar fi crezut, la orişicine, ci doar la srl-urile din ograda liberală care, ca-n orice afacere cu statul român, returnau dreptul celor care cu atâta mărinimie alocau banii din bugetul statului. Dar, înainte de a vedea cum de s-a rătăcit pe aceste coclauri brobodea, trebuie să amintim o serie de evenimente care să vă facă o imagine clară despre importanţa geo-strategică a acestei localităţi pe harta jafului liberal, aripa clanului Rechiniu.
Din localitatea cu pricina se trage nimeni altul decât Doboş Tort, actualul şi viitorul fostul dereftor de la finanţurile ieşene, omu’ cu menghina pentru firmele care nu cotizau în Podu Roş. Doboş Tort, împreună cu Gângurici şi cu aprobarea naşului Felu, a demarat o serie de controale-presiuni pentru a-l instala în funcţia de viceprimar pe fratele lui de ţâţă, Petrică, ieşit consilier la alegerile din primăvara trecută. Pentru asta s-a aplicat specialitatea casei, şantajul la adresa sponsorului oficial al primarului PSD, cunoscuta firmă de mezeluri şi alte cârnăţării a lui Marcel. Mai ţineţi minte controalele repetate şi ameninţările de anul trecut ale lui Gângurici, ajuns şef la opeceu, la adresa firmei. Ei, rezultatul a fost că liberalii au reuşit să-i convingă pe psd-işti că Petrică Doboş merită să fie vice. Şi a şi fost. Ăsta a fost primul pas pentru controlul zonei. Au venit inundaţiile, apoi campania electorală şi câştigul a fost imens. De la inundaţii s-au scos banii negri pentru zile albe, iar în campanie, unde credeţi că şi-au ţinut Atâmpiţei şi Cucăpăstru mita electorală? În depozit la Marcel? Tot ce se poate... Oricum, salamuri, făină, zahăr, hăinuţe şi altele plecau în mod regulat de aici în zona colegiilor 7 şi patru. Ca să vezi!
Printre aceste afaceri pe picior mare s-a întâmplat să se înnoade şi lighioana Brobodea care, dornic de afirmare, a pus umărul la şantajul repetat la adresa primarului şi la acoperirea firmelor liberale care scoteau banii din nenorocirea altora. Una dintre acestea, SC GY Satelit SRL care a angajat la negru câteva zeci de localnici şi muncitori din zone învecinat care aveau misiunea de a îndepărta urmările dezastrului produs de viitură. Oamenii au muncit, dar bani, ba. În lungile şi desele deplasări în zonă Brobodea a fost întrebat de oameni când sunt plătiţi, că firma care încasase banii - vreo câteva miliarde, 12 la număr – a uitat să-i mai şi plătească. Iar el ce-a făcut? Le-a promis că rezolvă problema. Şi aşa a şi fost. A rezolvat-o dar pentru el şi pentru gaşca din care face parte. Muncitorii au rămas cu buza umflată şi cu, în medie, vreo 16 milioane de lei vechi de fiecare pauză în buzunare. Brobodea nu a mai avut nici o reacţie. Nici măcar atunci când a aflat că oamenilor li s-a refuzat angajarea cu acte şi au muncit la negru. Cum să se fi sesizat când firma era adusă de la Botoşani chiar de naşu’ Felu!
Acum, fostul surogat de imperfect a uitat tot. Se pregăteşte pentru o nouă etapă în viaţa sa de târâtoare. Speră să ajungă libelulă sau, cine ştie?, vierme de mătase...

Niciun comentariu: